
Любителі японської кухні оцінили чудовий смак суші та ролів. Їх готують з різноманітними начинками та соусами, але як кажуть, досконалості немає меж! Ці страви відносять до холодних закусок, і коли хочеться чогось не менш смачного, але гарячого, доводиться вибирати щось інше. Ситуація змінилася, у меню ресторанів азіатської кухні з’явилися різновиди гарячих ролів. За смаком вони не поступаються холодним, а ще вони ситні та апетитні. Цей напрямок стрімко розвивається та розширюється, щоб задовольнити смаки вимогливих гурманів.
Гарячі роли подобаються багатьом і здатні замінити повноцінний прийом їжі. Відрізняються наявністю термічної обробки (смаження). Вживати темпурамаки рекомендовано практично відразу, поки їхня температура не опуститься нижче +65 градусів. Щоб розкрити смак повністю, рекомендовано їсти темпура роли з білим соусом (а не соєвим) васабі, маринованим імбиром.
Що таке теплі роли?
Кухарі готують теплі роли з тих самих продуктів, що й традиційні (холодні). Їх неможливо уявити без риби, сиру, морських водоростей, риби та морепродуктів. Кожен інгредієнт робить свій внесок у загальну картину смаку.
Теплі роли – являють собою закуску, обсмажену в клярі. Друга назва кляру японської страви – темпура. Для приготування використовується розігріте масло у сотейнику або фритюрі. Головне завдання сушиста, зберегти начинку в первозданному вигляді, не допустити її прожарювання чи варіння. Вона повинна залишатися соковитою та ароматною. Саме тому важливо обсмажувати рол цілком у вигляді рулету.
Деякі рецепти, навпаки, мають на увазі розрізання та обсмажування кожного шматочка. Таким чином вдається отримати хрустку скоринку з усіх боків. Але це не всі тонкощі: під час термічної обробки важливо дотримуватися певної температури, щоб зберегти ніжну темпуру, виключити просочування маслом.
Рецептів кляру багато, як правило, використовують пшеничне борошно або різні суміші. Все залежить від рецептури страви.
У ресторанах для приготування темури використовується спеціальне борошно, яке відрізняється потрібною консистенцією та ніжним смаком. Її не вдасться замінити звичайними панірувальними сухарями. Для пікантності та надання незвичайного смаку, в кляр додають прянощі та спеції, наприклад, карі. Готову страву викладають на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії. Потім посипають кунжутом, ікрою та іншими інгредієнтами. Теплі роли можна приготувати без кляру, у такому разі використовується рисовий папір. У її складі виду, рис, сіль. Зовні нагадує “промокашку”.
З теплими ролами чудово гармонує салат зі свіжих огірків або дайкону, а також традиційний суші-гарнір (васабі, імбир).
Що таке запечені роли?
Запечені роли – різновид теплих, але в їхньому приготуванні є відмінності. Перше полягає в тому, що вони не обсмажуються в олії та відповідають правилам дієтичного харчування. Це ідеальне рішення для всіх, хто не сприймає сиру рибу і не харчується стравами, обсмаженими в олії.
Запекти роли можна як у духовці, так і в мікрохвильовій печі, на грилі. Для цього необхідно всього 5-7 хвилин, але завдяки високій температурі зберігається більша частина корисних вітамінів та мікроелементів. Крім того, нетривала термічна обробка дозволяє розкрити смак морепродуктів, наповнити їх прекрасним ароматом. Вегетаріанські, сирні та рибні роли відмінно піддаються запіканню, особливо якщо попередньо додати соус соус. Його готують на основі японського майонезу, невеликої кількості класичного соєвого, часнику, ікри летючої риби, кунжутної олії.
У запеченому вигляді особливо смачні традиційні роли, такі як Каліфорнія, Філадельфія та інші. Однак норі замінюють рисовим папером – харумаки. Можна спробувати приготувати в духовці практично всі види холодних ролів і отримати зовсім нову, ситну і смачну страву. До запечених закусок подають маринований імбир, васабі, традиційний японський соус соус.
Цікавий вид запечених ролів – солодкі. На смак вони нагадують тістечка, але на відміну від тортів, містять значно менше калорій і більше корисних речовин. Їх люблять діти та дорослі, які дотримуються дієтичного харчування з метою іноді побалувати себе.
Плюси гарячих та теплих роликів
Головна перевага теплих та запечених страв – у термічній обробці. Це відмінний варіант для тих, хто за медичними показаннями чи власними переконаннями не їсть сиру рибу та морепродукти.
Розглянемо основні переваги запечених та теплих роликів:
при короткочасному використанні високих температур зберігається максимум корисних речовин, мікроелементів та вітамінів;
- злегка змінюються та покращуються смакові якості;
- практично всі традиційні роли можна підсмажити або запекти;
- не викликають розладів травного тракту;
- не обов’язково доповнювати їх соєвим соусом, можна вибрати корисніші гарніри.
Одна з ключових переваг теплих та гарячих роликів у повноцінному джерелі Омега-3, фосфору та кальцію. А ще це чудова нагода побалувати себе новинками смаків азіатської кухні!
Доставка теплих ролів у Харкові
Щоб замовити темпура роли у Харкові, зателефонуйте до Roll Club. Тут величезний вибір запечених та теплих варіантів страв у клярі та харумаки. Вражає різноманітність начинок – мідії, креветки, різні види риби та сиру, овочі, спеції та оригінальні соуси. Все це та багато іншого доступно “в один клік”, потрібно лише відкрити меню.
Якщо складно визначитися чого хочеться сьогодні – традиційних суші чи теплих, зверніть увагу на мережі. Вони гармонійно поєднуються обидва варіанти страв. Кухарі візьмуться за приготування замовлення безпосередньо перед приїздом кур’єра, щоб рол приїхав у призначене місце смачним та корисним.