
Любителі східної кухні не можуть залишатися байдужими до риби, тому суші з тунцем та іншими морепродуктами займають почесне місце в раціоні. Вони смачні, поживні, дозволяють швидко насититися та отримати гастрономічне задоволення. Але тільки за однієї умови, якщо зроблено з любов’ю та знанням усіх тонкощів приготування. Якщо ви шукаєте низькокалорійний продукт, сміливо замовляйте роли з тунцем.
Тунець та його корисні властивості
Тунець – це корисна та смачна риба, яку ще називають “морською яловичиною”. Її особливість у тому, що структура філе віддалено нагадує м’ясо: волокна також щільно прилягають і є джерелом білків та амінокислот. Але на відміну від телятини, морський аналог набагато легше перетравлюється людським організмом. Оскільки філе цієї риби є дієтичним продуктом, його рекомендовано споживати прихильникам правильного харчування, спортсменам, підліткам.
Калорійність тунця на 100 г продукту
- 25 г цінного дієтичного білка, що засвоюється на 95%, що покриває 50% денної норми;
- жири 0,7 г;
- вуглеводи 0 г.
- у ньому втричі менше холестерину, ніж у курячій грудці.
“Морська телятина” відноситься до низькокалорійних продуктів: всього 120 ккал на 100 г свіжого продукту. Це означає, що людина отримує багато корисних мікроелементів без шкоди для фігури. Для багатьох цей фактор стає вирішальним у виборі страви на найближчий вечір.
Харчова цінність тунця
- вітаміни групи В;
- жири та білки;
- макроелементи: калій, кальцій, хлор, сірка, фосфор, магній, натрій;
- мікроелементи: залізо, хром, цинк, нікель, фтор та інші;
- жирні кислоти Омега-3;
- велика кількість міоглобіну, що відповідає за червоний колір на зрізі.
Головна перевага тунця полягає в тому, що він легко засвоюється організмом і не заражений паразитами.
Риба тунець: користь та шкода
Більшість людей споживають морепродукт , не замислюючись про користь для організму, тому що він смачний. Крім того, філе тунця є цінним джерелом вітамінів, які організм не виробляє самостійно.
Але основна користь тунця полягає в тому, що при регулярному споживанні він дозволяє запобігти ряду захворювань, у тому числі і серцево-судинної системи, а також:
- оптимізує роботу мозку;
- покращує стан волосся та шкіри;
- дозволяє підтримувати оптимальний стан при діабеті (завдяки відсутності вуглеводів у складі);
- виводить токсини з печінки;
- запобігає появі новоутворень за рахунок унікальних ферментів;
- зміцнює імунітет.
Корисні властивості м’яса тунця можна оцінити особисто, регулярно споживаючи у складі роллов.
Шкода тунця – це частково об’єктивне поняття. Комусь не подобається смак риби, іншим консистенція. Єдине обмеження: не варто пропонувати морепродукт дітям віком до 3 років та алергікам. Ніколи не варто забувати про почуття міри. Для користі для дорослої людини достатньо включати в меню страви з тунця 2 рази на тиждень.
Фахівці не рекомендують споживати м’ясо надто великих особин. Адже за тривале життя (до 30-40 років) м’якоть може накопичити важкі метали, включаючи ртуть. Це призводить до накопичувального отруєння і зводить нанівець користь від продукту. Мабуть, на цьому шкідливі властивості м’яса тунця закінчуються. Щоб не зіткнутися з їх проявом, варто віддавати перевагу молодим особам невеликого розміру, адже чим старша риба, тим вона більша.
ТОП роликів з тунцем від Roll Club
Ресторан Roll Club пропонує роли з тунцем на будь-який смак. Щоб вибрати відповідний варіант із представленої різноманітності, достатньо відкрити меню, подивитися на фото, прочитати опис і зробити замовлення. Пропонуємо познайомитись з фаворитами наших гостей.
Філадельфія з тунцем
Ніжний рол, який буквально тане у роті. М’ясисті скибочки авокадо обгорнуті крем-сиром “Філадельфія”. Оригінальну композицію доповнює приготовлений за всіма канонами японської кухні рис та свіжий тунець, а завершує азіатський вершковий соус.
Рол Чорний тайгер
Поживний рол з чорнилом каракатиці. Окрім рису та тунця, до складу входять такі інгредієнти: копчений лосось, кремовий сир “Філадельфія”, “Чеддер”, груша, цибуля фрі та соус спайс. Загальна вага страви – 260 г. Цього цілком достатньо, щоб вгамувати голод для 1 дорослої людини.
Рол Сенсей
У складі ролі безліч майстерно підібраних інгредієнтів, що робить палітру смаку багатогранною і неповторною. Рис для суші доповнений скибочками лосося, тунця, начинка складається з огірка, такуану, кампіо, ніжного крем-сиру, копченого міксу. Щоб ще більше підкреслити смак, сушисти додають соус спайсі та цибулю фрі.
Як бачимо, японська кухня багатогранна та оригінальна. Навряд чи вам вдасться повторити гастрономічні вишукування Roll Club вдома. У всіх ролах фудкорту використовується найсмачніше м’ясо молодих особин тунця, що робить їх не тільки смачними, а й корисними для організму.