Яка риба використовується для приготування суші та ролів? Це питання цікавить кожного, хто бажає самостійно створити такі традиційні японські страви.

Види риби для суші

Щоб суші були смачними та поживними, необхідно використовувати виключно свіжу рибу. У жодному разі не можна застосовувати кілька разів переморожений продукт, який продається у супермаркетах. Крім того, риба не повинна бути прісноводною, адже у сирому вигляді дозволяється вживати виключно морську.

Зазвичай для приготування ролів та суші використовують:

  • лосось;
  • форель;
  • тунець;
  • семгу;
  • морський окунь;
  • копчений вугор;
  • тунець;
  • жовтохвостик.

Дуже часто для ролів застосовують різні морепродукти, наприклад, морські гребінці, краби, креветки та восьминоги. Вони також мають бути свіжими.

Купуючи рибу для японських страв, потрібно ретельно її оглядати. Якщо на рибі велика кількість льоду, то це свідчить про її численне заморожування. Свіжий продукт має насичений, але натуральний колір. Очі риб повинні бути вологими, при цьому виступати назовні. Тушку вибирають тверду з цілою лускою.

Як приготувати рибу для суші та ролів?

Дуже часто для приготування ролів та суші застосовують солону рибу. Зазначимо, що виконати такий кулінарний процес можна самостійно. Зазвичай використовують червону рибу, з якої видаляють кістки і готують шматочки філе (по 400 г кожен). Необхідно взяти 1 ст. л. харчової солі, червоний перець та лимон. Філе натирають спеціями, обкладають скибочками лимона, а потім просто загортають у фольгу. Протягом години «страва» знаходиться за кімнатної температури, після чого її ставлять у холодильник. Найчастіше засолюють лосось, адже без подібної обробки може бути небезпечним для людського здоров’я.

При приготуванні ролів та суші необхідно проводити термообробку риби. Для цього потрібно 3-4 рази занурити рибу в гарячу, а потім холодну воду (по черзі). Тільки після цього приступають до нарізки продукту. Завдяки такій процедурі, в рибі не тільки зникнуть усі паразити, але з нею ще й буде набагато зручніше працювати кухареві, оскільки вона стане більш еластичною. Зазначимо, що тунець дозволяється застосовувати без додаткової обробки, оскільки у ньому немає паразитів. Така риба вважається дієтичною, при цьому в ній багато мікроелементів та вітамінів.

У приготуванні роли дуже важливу роль відіграє нарізка риби. Вона залежить від виду суші. Іноді потрібні скибочки, інколи ж і брусочки (про це вказується в рецепті). Вкрай важливо плавно різати рибу, її не можна пиляти. Також категорично забороняється розрізати її вздовж, оскільки в іншому випадку вона розпадеться на волокна.

Якщо знати всі тонкощі у приготуванні ролів та суші, то можна творити кулінарні шедеври, не виходячи з дому. А якщо немає часу чи бажання на приготування – замовте доставку в суші барі Roll-Club.

 

 

Залишіть коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *