До японської кухні можна відноситися по-різному. Комусь вона подобається, комусь – ні, але її користь – незаперечна. Щоб переконатися в цьому, наведемо 10 фактів на користь японської кухні.

У чому користь японських страв?

Японці відрізняються не лише своїми поглядами на світ та філософією, а й умінням готувати смачну їжу. Крім того, вона дуже корисна. Це пояснюється кількома фактами:

  1. Використання натуральних продуктів. Складові всіх страв використовуються виключно свіжими.
  2. Додавання спецій та приправ. Без таких компонентів не обійтись. Вони мають велику кількість корисних речовин. Але надлишок подібних компонентів може нашкодити, тому потрібно готувати строго за рецептом.
  3. Відсутність термообробки. У більшості випадків японські страви складаються з сирих продуктів. У такому вигляді більше зберігається корисних речовин.
  4. Дотримання балансу. Японські страви приготовані з дотриманням як смакових відчуттів, а й пропорцій вітамінів, біологічно корисних речовин і мікроелементів.
  5. Застосування рису як основи багатьох страв. Така крупа має у своєму складі клітковину, вуглеводи, тіамін, білки, залізо, фосфор, йод та вітаміни В-групи.
  6. Васабі. Цей компонент також часто подають до страв. У ньому багато корисних речовин, які борються з мікробами, які викликають карієс. Він допомагає при астмі, запобігає утворенню тромбів і навіть виникнення онкологічних захворювань.
  7. Вживання соєвого соусу. Продукт уповільнює процеси старіння, у своїй зупиняє розвиток злоякісних утворень.
  8. Імбир. Без такого інгредієнта важко уявити японські страви. Він сприяє покращенню травлення, позбавляє морської хвороби.
  9. Норі. Такі водорості мають велику кількість мінеральних речовин, вітамінів і протеїнів.
  10. Корисні напої. У японській кухні не лише смачні страви, а й напої. Наприклад, зелений чай допомагає нормалізувати тиск і сприяє схуднення.

Завдяки своїй невисокій калорійності японська кухня дозволяє насититися, але при цьому не переїсти.

Правда і міфи про дієтичну кухню

Японці навчилися готувати таку їжу, що містить у своєму складі багато білків, а також достатню кількість клітковини. Це дозволяє тонізувати організм та заряджати енергією.

Такі корисні речовини з’єднуються і перетворюються на хімус, тобто поживні компоненти, які заповнюють недоліки відкладених жирів. Завдяки цьому, людина не тільки не може видужати, а й худне.

Сподіваємося, ця стаття ще раз переконала вас у корисності чудової японської кухні. А якщо захочете скуштувати її не виходячи з дому – замовте на Roll-Club і ви отримаєте страви, приготовлені професійними кухарями та зі свіжих інгредієнтів.

Залишіть коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *