
До японської кухні можна відноситися по-різному. Комусь вона подобається, комусь – ні, але її користь – незаперечна. Щоб переконатися в цьому, наведемо 10 фактів на користь японської кухні.
У чому користь японських страв?
Японці відрізняються не лише своїми поглядами на світ та філософією, а й умінням готувати смачну їжу. Крім того, вона дуже корисна. Це пояснюється кількома фактами:
- Використання натуральних продуктів. Складові всіх страв використовуються виключно свіжими.
- Додавання спецій та приправ. Без таких компонентів не обійтись. Вони мають велику кількість корисних речовин. Але надлишок подібних компонентів може нашкодити, тому потрібно готувати строго за рецептом.
- Відсутність термообробки. У більшості випадків японські страви складаються з сирих продуктів. У такому вигляді більше зберігається корисних речовин.
- Дотримання балансу. Японські страви приготовані з дотриманням як смакових відчуттів, а й пропорцій вітамінів, біологічно корисних речовин і мікроелементів.
- Застосування рису як основи багатьох страв. Така крупа має у своєму складі клітковину, вуглеводи, тіамін, білки, залізо, фосфор, йод та вітаміни В-групи.
- Васабі. Цей компонент також часто подають до страв. У ньому багато корисних речовин, які борються з мікробами, які викликають карієс. Він допомагає при астмі, запобігає утворенню тромбів і навіть виникнення онкологічних захворювань.
- Вживання соєвого соусу. Продукт уповільнює процеси старіння, у своїй зупиняє розвиток злоякісних утворень.
- Імбир. Без такого інгредієнта важко уявити японські страви. Він сприяє покращенню травлення, позбавляє морської хвороби.
- Норі. Такі водорості мають велику кількість мінеральних речовин, вітамінів і протеїнів.
- Корисні напої. У японській кухні не лише смачні страви, а й напої. Наприклад, зелений чай допомагає нормалізувати тиск і сприяє схуднення.
Завдяки своїй невисокій калорійності японська кухня дозволяє насититися, але при цьому не переїсти.
Правда і міфи про дієтичну кухню
Японці навчилися готувати таку їжу, що містить у своєму складі багато білків, а також достатню кількість клітковини. Це дозволяє тонізувати організм та заряджати енергією.
Такі корисні речовини з’єднуються і перетворюються на хімус, тобто поживні компоненти, які заповнюють недоліки відкладених жирів. Завдяки цьому, людина не тільки не може видужати, а й худне.
Сподіваємося, ця стаття ще раз переконала вас у корисності чудової японської кухні. А якщо захочете скуштувати її не виходячи з дому – замовте на Roll-Club і ви отримаєте страви, приготовлені професійними кухарями та зі свіжих інгредієнтів.