Суші та роли – традиційна японська їжа, яка має широку популярність у будь-якому куточку планети. Щоб насолодитися цими стравами, потрібно знати всі тонкощі їхнього вживання.

Як використовувати палички для суші?

Перед походом у японський ресторан потрібно навчитися їсти паличками (хасі). Це досить просто, якщо дотримуватися такої технології:

  • потрібно повністю розслабити кисті рук;
  • вказівний та середній палець потрібно трохи витягнути вперед, а безіменний – зігнути;
  • нижню паличку слід зафіксувати між вказівним та середнім пальцем, вона повинна бути нерухомою;
  • верхній прилад потрібно взяти як кулькову ручку, а потім покласти на першу фалангу вказівного пальця, притримуючи великим.

Під час трапези кінці паличок мають вільно розтискатися, нагадуючи щипці.

Важливі правила при вживанні суші та ролів

Перше, що потрібно пам’ятати, це про гігієну, адже східна філософія вважає, що перед трапезою обов’язково необхідно користуватися вологим рушником. Це дозволяє позбутися накопиченої негативної енергії. Після того, як руки будуть чистими, дозволяється приступати до трапези. Існує ще кілька правил, які слід пам’ятати під час їжі:

  1. Категорично не можна занурювати роли повністю в тарілку із соєвим соусом. Стравом потрібно лише торкнутися приправи.
  2. Не рекомендується вживати велику кількість васабі. Це може заглушити смак японської страви.
  3. Щоб відтінити смак ролі або суші, необхідно в перервах між їдою їсти по шматочку імбиру.
  4. У жодному разі не можна передавати суші за допомогою паличок. Це нагадує церемонію поминок.
  5. Правила етикету забороняють облизувати хасі, а ще тикати ними на стіл чи людину.
  6. Суші та роли потрібно їсти дуже повільно, насолоджуючись кожним шматочком. Японці можуть робити це годинами.
  7. Запивати такі страви дозволяється виключно зеленим чаєм.

Якщо знати, як правильно є суші, то можна торкнутися прекрасного світу Японії у будь-якій точці планети. А разом із Roll-Club зробити це набагато простіше.

Цікаві факти про користь японської кухні читайте також у нашому блозі.

Залишіть коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Коментарі

  • Люблю Ваши суши

  • Полезная информация. Спасибо