Шаурма – ситна та смачна страва. З’ївши одну порцію під час обіду, ви відчуватимете ситість до вечора. А головне в цьому те, що в її складі немає шкідливих інгредієнтів, які можуть негативно вплинути на фігуру.

Це не тільки смачна, але й корисна страва, яка на спеціально підготовлених кухнях робиться максимум за 10-15 хвилин. Звичайно, на його приготування в домашніх умовах доведеться витрачати більше часу.

Не можна не згадати і про ще одну перевагу страви. Справа в тому, що тут немає жорстких обмежень щодо інгредієнтів. За бажання ви можете додати будь-яке м’ясо, морепродукти, гриби, сир, практично будь-які овочі та зелень. Головне, щоб вам було смачно.

У цій статті ми розповімо вам, як готувати шаурму п’ятьма способами. А ви зможете спробувати їх усі, вибрати собі найбільш сподобався і регулярно радувати себе та своїх рідних смачною та нестандартною стравою.

Класичний варіант

Відразу хотілося б попередити – засмучуватися з приводу відсутності вертикального гриля не потрібно, адже способів замінити його є кілька. Наприклад, при приготуванні страви з куркою можна підсмажити на сковороді, скористатися побутовим грилем або духовкою. А якщо ви живете у приватному секторі, то з птахом проблем точно не буде. Підсмажте її у мангалі на вугіллі. Вийде ще смачніше. Це факт.

Шаурма з куркою у лаваші готується так:

  1. Маринуємо м’ясо в спеціях, даємо трохи настоятися, а потім обсмажуємо вибраним способом.
  2. Готуємо соус. Для цього до сметани додаємо часник, продавлений через прес, порізану петрушку, перець, сіль. Добре перемішуємо.
  3. Нарізаємо на невеликі скибочки обсмажене м’ясо курки.
  4. Нарізаємо помідор із огірком.
  5. Шинкуємо капусту.
  6. Якщо великий лаваш, розрізаємо його на шматки потрібного розміру.
  7. Промазуємо його соусом. Мажемо тільки там, де буде начинка.
  8. Викладаємо начинку.
  9. Загортаємо лаваш із начинкою в рулет.
  10. Підрум’янюємо на побутовому грилі.

Класичний рецепт має на увазі використання гриля для підрум’янювання, але за його відсутності можна скористатися і звичайною сковородою.

Якщо порахувати час на приготування та купівлю продуктів, то вийде солідна цифра. Якщо ж ви не хочете витрачати час і сили, можете замовити шаурму. За годину-півтори кур’єр вам її привезе.

Шаурма з ковбасою

У цьому рецепті можна використовувати варену чи копчену ковбасу – кому як подобається. Дуже смачною виходить шаурма з мисливською ковбасою .

Отже, для приготування робимо таке:

  1. Ковбасу кубиками або соломкою обсмажуємо на сковороді. І варена і копчена ковбаса в лаваші так буде смачнішою.
  2. Нарізаємо овочі (помідори, огірки, капусту).
  3. Рубаємо зелень (листовий салат, петрушку).
  4. Натираємо твердий сир на великій тертці.
  5. Викладаємо начинку, поливаємо кетчупом та майонезом. Загортаємо в рулет.
  6. Обсмажуємо лаваш до золотистої скоринки на сковороді (без олії).

Смачна шаурма готова.

Шаурма з яловичиною

На приготування шаурми з яловичиною у лаваші знадобиться 20-30 хвилин.

  1. Спочатку ріжемо м’ясо невеликими скибочками і обсмажуємо на сковороді з цибулею. Під час смаження додаємо по одній столовій ложці соєвого соусу та лимонного соку, а також чайну ложку цукру.
  2. Готуємо соус. Для цього змішуємо кетчуп з майонезом, додаємо тиск часник і спеції.
  3. Тонко шаткуємо капусту, додаємо сіль.
  4. Нарізаємо помідор маленькими шматочками, огірки, солодкий та гострий перець соломкою.
  5. Беремо тонкий лаваш та намазуємо на нього соус тонким шаром.
  6. Викладаємо яловичину та овочеву начинку.
  7. Скручуємо рулет та обсмажуємо блюдо на сухій сковороді.

Коли лаваш підрум’яниться і стане хрустким, страву можна їсти.

Шаурма з креветками

Шаурма з морепродуктами – це незвичний варіант страви, але й у нього цілком заслужено є безліч фанатів. Для приготування робимо таке:

  1. Відварюємо креветки. У воду додаємо сіль.
  2. Нарізаємо огірки, помідори.
  3. Рвемо листовий салат.
  4. Змішуємо кетчуп з майонезом, додаємо чорний перець та спеції. Щоб вийшов корисніший варіант шаурми, замість кетчупу з майонезом можна зробити соус зі сметани.
  5. Змащуємо лаваш, викладаємо начинку, загортаємо, підсмажуємо.

Страва готова.

Варіант для вегетаринців

Пп шаурма готується за десятками різних рецептів – у принципі, як і з м’ясом, і морепродуктами. Ми пропонуємо свій швидкий рецепт. З його допомогою ваша шаурма з овочами вийде смачною, ситною та корисною.

  1. Беремо сметану і додаємо до неї кетчуп, спеції. При необхідності солимо. Любителі часникового смаку можуть додати часник.
  2. Нарізаємо соломкою помідор та огірок.
  3. Нарізаємо пекінську капусту чи листя салату.
  4. Змащуємо лаваш.
  5. Викладаємо на нього начинку.
  6. Додаємо тертий твердий або адигейський сир.
  7. Також легка шаурма може готуватися з консервованою кукурудзою та грибами (це на любителя).
  8. Згортаємо лаваш із начинкою в рулет.
  9. Підсмажуємо на сковороді до хрусткої скоринки.

Цей легкий рецепт шаурми лише один із багатьох. За бажання ви можете прибрати якийсь інгредієнт та додати інший. Оскільки принцип приготування страви завжди один, ви можете з нуля придумати свій варіант начинки.

Також у жодному рецепті ми не вказували пропорції. На нашу думку, це зайве, адже в кінцевому підсумку буде важлива не точність, а поєднання смаків. А переваги у кожної людини свої.

Щоб спробувати справжню оригінальну шаурму, потрібно звертатися тільки до професійних ресторанів, таких як Рол-Клаб . Адже наші кухарі не лише досконало володіють майстерністю приготування цієї страви, а й пропонують абсолютно всі існуючі сьогодні м’ясні начинки для шаурми.

Залишіть коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *