Останнім часом поширилася мода на їжу чорного кольору. Лідируючу позицію у цьому списку по праву займає чорний бургер. Він приваблює гурманів своїм екзотичним виглядом – адже їжа має приносити не лише гастрономічне, а й естетичне задоволення! Якщо ви ще не куштували чорний гриль бургер, то швидше виправляйтеся!

Переходи на темний бік: рецепт чорного бургера

Черный бургер

Як приготувати бургер класичний, відомо більш-менш кожному. Достатньо взяти білі м’які булочки, посмажити котлету з улюбленого м’яса, додати овочів та соус, яким зазвичай виступає кетчуп. Але як бути у випадку із чорним бургером? Рецептура цієї страви дещо відрізняється від усіма знайомого варіанту, тому варто розповісти про неї докладніше. Щоб бургер вийшов гарним та смачним, треба знати деякі нюанси. Зокрема, це стосується вибору барвника для булочок. Найпопулярніший варіант – використання чорнила каракатиці. Цей інгредієнт непросто знайти у звичайних продуктових магазинах, його треба замовляти через онлайн-маркети. Також чорнило каракатиці надає булочкам морського смаку і запаху, тому начинку для такої страви краще вибирати з морепродуктів, щоб все було гармонійно.

Але можна скористатися і більш бюджетними та доступними барвниками:

  1. Вугілля – продається у кожній аптеці, коштує недорого. Перед приготуванням тіста його потрібно розфарбувати і додати до суміші. На смакові якості вугілля не впливає.
  2. Харчовий барвник – придбати можна у продуктових супер та гіпермаркетах. На смак теж не відбивається, а потрібний колір надає.

Булочка для чорного бургера

Тепер ви знаєте, як зробити булочки для бургерів чорними. Визначтеся з барвником, купіть його та інгредієнти для булок. А далі переходьте до підготовки тесту за наступним рецептом:

  1. З’єднайте борошно, сіль, цукор та дріжджі. Якщо ви вибрали як барвник активоване вугілля, розкришіть його і всипте в суху суміш.
  2. Додайте яйце, молоко та воду.
  3. Перемішайте до утворення однорідної маси.
  4. Поставте тісто підніматися у тепле місце приблизно на 30-40 хвилин.
  5. Перевірте тісто – чи достатньо пружно. Якщо все гаразд, розділіть масу на рівні частини, сформуйте майбутні булочки, присипте зверху кунжутом.
  6. Розкладіть заготовки по деку, застеляному пергаментним папером, і відправте в духовку, розігріту до 180-200 градусів.
  7. Через 15-20 хвилин дістаньте готові чорні булочки.

Головне не перетримати булочки у духовці, інакше вони будуть ламкими.

Якою має бути котлета для смачного бургера?

Котлети для чорного бургера

Рецепт котлети для бургера, забарвленого у чорний колір, може бути будь-яким. Кожен кулінар сам вибирає, із якого м’яса готувати котлету. Це може бути курка, яловичина, свинина чи риба. Але якщо говорити про загальні правила приготування котлети, то вони такі:

  • Фарш можна приготувати самому за допомогою м’ясорубки або купити готовий продукт.
  • До фаршу додати яйце, трохи борошна, сіль, спеції на смак, зелень (її зазвичай додають до яловичини).
  • Сформувати котлети потрібного розміру.
  • Обсмажувати на сковороді за достатньої кількості олії приблизно по 2 хвилини з кожного боку.
  • Викласти готові котлети на блюдо з пергаментним папером, щоб стікало зайву олію.

Важливо досягти потрібної соковитості котлет. Вони не повинні бути пересмаженими, адже в такому разі котлетка буде сухою. Але й якщо недосмажити заготівлю, вона всередині виявиться сирою. Тому першу котлету краще розрізати і перевірити, чи вона пропеклася потрібним чином.

Соус для чорного бургера, який нікого не залишить байдужим

Варіації соусів для чорного бургера нескінченні – все залежить від смакових уподобань. Однак можна виділити найбільш вдалі рецепти: сметанний соус, барбекю та песто.

Рецепт сметанного соусу

Сметанний соус для бургера

  • Дрібно нарізати петрушку, кріп, базилік та часник.
  • Перемішати все із сметаною до однорідної маси.

Рецепт соусу барбекю

Соус барбекю для бургера

  • Скласти в сотейник покупний соус «Табаско» та суху суміш-приправу «Барбекю».
  • Додати кетчуп, вустерширський соус, цукор, винний оцет та трохи гірчиці.
  • На невеликому вогні довести масу до кипіння.
  • Томити ще 15 хвилин до отримання густої консистенції.
  • Перелити в посуд і дати охолонути.

Рецепт соусу песто

Соус песто для бургера

  • Подрібнити в блендері кедрові горішки та базилік.
  • Додати часник, натертий на дрібній тертці пармезан, сіль та перець, а також оливкова олія.
  • Все збити до соусу.

Вибирайте будь-який соус – вони всі чудово відтіняють смак чорного бургера.

А якщо ви поки що не готові до кулінарних подвигів, то замовте екзотичний бургер через онлайн-бар із доставкою Roll-Club!

 

Залишіть коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *