Товста і м’яка, тонка і хрумка, класична чи вишукана піца в Італії — справжній символ цієї країни в усьому світі.

Італійці їдять піцу у суботу чи неділю ввечері, після занять спортом чи перегляду матчу з друзями, щоб відсвяткувати день народження – коротше кажучи, піца є невід’ємною частиною життя в Італії!

Але її популярність сьогодні вийшла далеко за межі Італії. Шанувальники цієї страви є по всьому світу, і в кожній окремій країні є свої рецепти приготування. Українські піцайоли розробили сотні унікальних, традиційних та авторських рецептів піци, і в ресторані Roll Club ви можете замовити найсмачнішу піцу на свій смак. Кур’єри доставлять вам гаряченькою в потрібне місце та в чітко вказаний час.

Таємниці класичного рецепту піци Пепероні

Пепперони

Всі знають, що батьківщиною піци є Італія. Проте своєю популярністю вона завдячує Сполученим Штатам, зокрема Нью-Йорку. Саме там у 1905 році було відкрито першу американську піцерію, засновану іммігрантом Дженнаро Ломбарді. Але була вона популярна лише у вихідців із Італії. Справжній бум стався, коли американські солдати почали повертатися додому після Другої світової війни у ​​пошуках цієї чудової страви, яку вони їли, перебуваючи в Неаполі та його околицях. Так піца, поряд із хот-догами стала найпопулярнішою стравою Нью-Йорка. І найвідоміший різновид — знаменита піца Пепероні.

Пепероні – італійське холодне м’ясо, гостре на смак, чимось схоже на салямі. Оригінальні пепероні готують із свинини та яловичини з додаванням потрухів, а потім сушать на відкритому повітрі протягом 6-9 місяців. Ця ковбаса є основним інгредієнтом однойменної піци – піци пепероні.

Класичний рецепт піци Пепероні – це три складові, які залишаються незмінними: салямі, спеціально приготовлений томатний соус і ще один важливий інгредієнт – сир моцарелла. Товщина коржа складає лише 2 мм.

Навіщо потрібний камінь для піци?

Камінь для піци – один з ключів до приготування смачної соковитої піци. На жаль, звичайні печі та грилі не призначені для правильного приготування піци. Їм не вистачає високого початкового тепла, необхідного для одержання хрусткої скоринки без пересмажування начинки. Камінь для піци в даному випадку діє як точка високої теплопередачі в духовці. При правильному використанні камінь нагрівається та утримує дуже високі температури. Коли піца кладеться на камінь, скоринка відразу починає готуватися, імітуючи стиль приготування традиційної цегляної печі. У ресторанах та піцеріях спеціально монтують такий камінь у дров’яну піч.

Яким має бути соус для піци?

соус для пиццы

Соус для піци часто є секретом смаку всієї піци, тому що він відповідає за загальний смак страви. Тісто може бути надто тонким або надто товстим, воно може бути ідеальним, але не впливає на загальний смак. Начинки для піци: гриби, ковбаса, цибуля та інші овочі зазвичай мають той смак, який ми знаємо. Особливий смак та аромат надає соус, і, як правило, якщо він смачний, піца виходить чудовою, навіть якщо на її поверхні лише звичайний тертий сир.

Класичний італійський соус для піци зазвичай містить помідори. Проте його рецепт можна по-різному модифікувати додаючи часник, оливкову олію та різноманітні приправи.

Рецепт соусу для піци починається з обсмажування часнику в оливковій олії, допоки він не стане м’яко напівпрозорим. Потім додаються помідори, а також орегано, сіль та перець. Все потрібно гасити близько 15 хвилин, поки соус не загусне як слід. Після цього часу додаються решта трав і все ретельно перемішується. Якщо додати перець чилі, вийде гострий соус для піци.

Топ-5 найпопулярніших начинок для піци

Ми провели невелике розслідування за нашими чеками та визначили ТОП-5 найпопулярніших начинок піци. Отже, ось наш рейтинг:

Маргарита

Піца Маргарита з цього класика. Коли 1889 року при дворі короля Італії Гумберта I, неаполітанського шеф-кухаря Раффаеле Еспозіто, попросили приготувати піцу на честь дружини монарха, ніхто ще не знав, що з цього вийде найпопулярніший вид піци. Ім’я королеви було Маргарита ді Савойя, і саме її ім’я говорить нам, про яку піцу ми говоримо. У цій класичній піці всього три інгредієнти, що нагадують кольори італійського прапора: червоні помідори, біла моцарелла та зелений базилік.

Чотири сири

Чотири сири або quattro formaggi – це достаток сирів, найулюбленіших у піці, які забезпечують ідеальний баланс смаку.

Комбінація 4 сирів:

  • Дор блю,
  • Моцарелла,
  • Пармезан,
  • Російський сир.

Все яскраво приправлено травами та спеціями, такими як часник, розмарин, орегано та базилік. Цей смак напевно підкорить усіх!

4 Сири

Карбонара

Для піци Карбонара використовуються ті ж інгредієнти, які беруть участь у створенні пасти з цією ж назвою: бекон, яйця, вершки, все це щедро приправлено пікантним перцем.

Цезар

Ще одна піца, яка припала до смаку гурманів – піца Цезар. У ній гармонійно поєднуються улюблені інгредієнти: вершковий соус, сир пармезан і моцарелла, бекон, смажений курки, соус цезар, томати черрі, салат айсберг.

4 м’яса

Куди ж без м’яса? Любителям смачно та ситно поїсти пропонується піца з кількох видів м’ясного асорті – піца Чотири м’яса (quattro carni). У цій піці чудово поєднані ніжна варена шинка, куряче філе, салямі та мисливські ковбаски.

Залишіть коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *