Боул – модний напрямок у сучасному харчуванні. Страва з’явилася порівняно недавно, лише 5 років тому завдяки блогерам Інстаграм, для яких головне, щоб у кадрі їжа виглядала привабливою та була корисною. Через велику кількість інгредієнтів та різних складових, зібраних у великій тарілці, закуску почали називати боул.

Що таке боул?

Боул у перекладі з англійської означає “глибока тарілка” або “супова миска”.

У нашій країні у такому посуді подають перші страви чи невелику порцію салату. У західних країнах у глибоких тарілках гостям приносячи все, навіть десерти.

Боул – це основа з рису, булгура, кіноа та компонентів, які викладають поверх основи. Завдяки особливій подачі та яскравому вигляду, такі закуски стали з’являтися у ресторанах та на сторінках блогерів. В Україні цей модний напрямок з’явився порівняно недавно. Боули швидко здобули популярність серед прихильників правильного харчування, оскільки у складі цільнозернові крупи, рослинний білок та овочів. Набір продуктів споживають за один раз.

Одна з головних легенд, пов’язаних із появою боулу, прийшла зі Сходу. Легенда розповідає, що Будда мав глибоку миску, з якою часто гуляв після медитації. Кожен перехожий міг покласти до неї все, що вважатиме за потрібне. Будда приймав це з великою подякою. До кінця прогулянки тарілка була повністю наповнена продуктами, найчастіше подавали те, що міг дати кожен бідняк: бобові, рис, зелень, овочі. У результаті він отримував правильну та збалансовану страву. Технологія збереглася до сьогодні і лягла в основу сучасного боулу. Головна “фішка” – за один прийом їжі людина має отримати денну порцію вітамінів, мінералів та мікроелементів.

Спочатку боули – це їжа для веганів до її складу входила їжа рослинного походження. Сьогодні вони мають більшу різноманітність. У глибоку миску можна додавати будь-які морепродукти, яйця, м’ясо і навіть сир.

Чому боули такі популярні?

Поке и боулы

Головна “родзинка” кожного боулу – подача страви. Як правило, інгредієнти не перемішуються. Як каже Світлана Мусій, якщо покласти кілька видів овочів на звичайну плоску тарілку і перемішати в результаті вийде салат, а якщо покласти в глибоку миску і розкласти їх окремо, то вийде справжній боул. Саме привабливість страви та відмінні смакові якості – головні складові величезної популярності.

Чутки про новий віяння правильного харчування швидко рознеслися по мережі, підкоривши серця багатьох фуд-блогерів. Багато хто почав створювати власні варіанти обіду, вечері та сніданку. Зазвичай у тарілках можна побачити основу з рису, кіноа чи пшона та рослинний білок у вигляді бобових або сиру тофу, також можна додавати кілька видів яскравих овочів.

Також не варто забувати, що боул – це важливий елемент здорового харчування. Люди різного віку активно використовують цей напрямок. Число шанувальників зростає з кожним днем. Після появи боулу в Україні багато елітних ресторанів запровадили його у власне меню з великою обережністю, по одній позиції на сніданок і такий метод почав працювати. Багато хто присвятив цьому напрямку цілі заклади.

Наш ресторан пропонує гостям різні види боулів. Ми готуємо їх без додавання цукру, за бажанням клієнта додаємо сироп топінамбуру, щоб трохи підсолодити».

Чи корисні боули?

Полезные боулы

Невелика кількість інгредієнтів – головна умова будь-якого боулу. Професійні дієтологи стверджують, що це основа здорового способу життя та гарної постаті. «Тарілка Будди» стане повноцінним перекусом і стане повноцінною вечерею. На приготування йде мінімум часу, а подача задовольнить естетичні запити навіть найвибагливішого гурмана.

Боули – тренд нового сезону, який не завжди приносить винятково користь. Оскільки в одній тарілці одразу кілька видів продуктів, їх важливо правильно поєднувати та підбирати. Щоб боул був корисним, він має бути збалансованим. Це означає, що в одній мисці повинні бути не тільки вуглеводи, а й білки, клітковина і все необхідне для нормального самопочуття.

Дієтологи погодяться, що це не лише модний напрямок у правильному харчуванні, а й справді корисний тренд. При вживанні однієї порції людина отримає максимум користі за рахунок того, що в одному боулі представлені необхідні речовини. Крім того, завдяки боулу багато хто починає споживати ті продукти, які раніше не пробували.

Щоб страва принесла велику кількість користі, її потрібно максимально спростити і продумати. Не варто класти в чашу Будди все те, що є в холодильнику.

Якщо порушити це правило, вийде неправильний боул. У тарілку кладуть крупи або пластівці, все це заливають молоком, додають купу фруктів, сухофруктів. Така страва містить велику кількість компонентів із надлишком цукру. Напевно, ця страва смачна, але її навряд чи можна назвати боулом.

Великим попитом користуються поки що боули – це гавайський різновид страви. В одній тарілці змішуються кубики лосося, тунця, креветок та інших морепродуктів із бобами та овочами. Все це заправляють соусом спайсі. Начинка викладається на рис, виготовлений на пару.

До головних переваг поки і боулів можна віднести:

  • просте приготування;
  • доступні інгредієнти;
  • високі поживні якості;
  • великий вміст вітамінів;
  • насичений та збалансований смак.

Сьогодні обидві страви перебувають на піку популярності. Вони добре вписуються в спосіб життя активних і вдалих людей, які прагнуть вести здоровий спосіб життя.

Боул – узагальнена назва корисної та смачної їжі, яку завжди можна приготувати за лічені хвилини, не виходячи з дому. При цьому вона виглядатиме не гірше, ніж боули, представлені в модних і дорогих ресторанах.

Найсмачніші свіжі боули

Щоб продегустувати оригінальні боули, приготовлені у найкращих азіатських традиціях, зателефонуйте до нашого онлайн-ресторану. У кожного є можливість замовити боул у ресторані Roll Club. Кур’єри привезуть максимально свіжу та смачну страву в заздалегідь обумовлені терміни. Середній час очікування доставки – 60-90 хвилин. Якщо вам важко визначитися з видом боулу, наші менеджери із задоволенням проконсультуємо.

Залишіть коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *