Піца – це одна з найстародавніших страв в історії. Першими її почали готувати давні римляни близько двох тисяч років тому. Тоді начинка завжди була однаковою – варене м’ясо яловичини змішане з кількома видами овочів. Сьогодні ж піца має величезну популярність і не лише в Італії, а й у всьому світі. Природно, що за таку довгу історію рецептура страви кардинально змінилася, і це торкнулося не лише оригінального італійського варіанта. У різних країнах піцу готують за своїми відмінними абсолютно несхожими один на одного рецептами, використовуючи своєрідні досить незвичайні інгредієнти. Наприклад, в Америці, другої рідної піци, дуже популярний різновид цієї страви під назвою «Біла піца». До її складу не входить звичний всім томатний соус, а готується вона на основі оливкової олії та нежирного майонезу, змішаного з дрібно натертим часником.

Піца різних народів світу

У Таїланді піца не менш популярна, ніж в Італії чи Америці, але готують її тайці по-своєму. Тісто вони змащують не томатним, а соєвим соусом, а як основну начинку використовують паростки квасолі і мариноване особливим способом м’ясо курки. Дуже незвичайно відбувається у них і сам процес приготування – піцу поміщають не в духовку, а обсмажують на вогні. Але, як не дивно, такий варіант страви дуже популярний тільки серед туристів, самі ж корінні жителі Таїланду вважають за краще вживати стандартні види піци – “Палермо”, “Гавайську” або “Чотири сезони”.

Японська піца схожу на свою європейську родичку однією лише назвою, та й те, у перекладі японською мовою вона звучить як – окономіяки. Тісто для свого окономіяки японці готують із рисового борошна, перетертого в порошок сушеного тунця, такої ж перетертої капусти, яєць та води. Випікають отримані коржики на розпеченій поверхні плити і подають на стіл. Інгредієнти кожен підбирає сам і посипає ними незвичайні коржі. Як правило, з начинок любителі японської піци використовують коктейлі з морепродуктів, червону рибу, водорості, куряче м’ясо та соєвий соус.

Відзначилася у способі приготування піци і абсолютно далека від східної екзотики Білорусь, де в просторіччі ця страва називається жареним. Піца тут виготовляється не округлої форми, а у вигляді півмісяців та тісто не повинно бути тонким. Воно швидше нагадує невеликих розмірів булочки та готується на основі дріжджів. Зверху дріжджові коржики начиняють солоними огірками, оливками, сиром та ковбасою. Під час домашнього приготування своєї національної піци білоруси часто використовують і незвичайніші інгредієнти – обсмажений салатний перець, шматочки солоного оселедця, крупно нарізаний щавель.

У нашому ресторані ми готуємо не такі незвичайні варіанти, але список меню, проте, дуже різноманітний. До нього включені всі найпопулярніші світові рецепти, які ви зустрінете далеко не у кожному подібному закладі міста. Відрізняється у нас і доставка піци – відбувається вона максимально швидко та у будь-який район. Своє замовлення клієнт отримує завжди у гарячому вигляді.

Читайте ще, які бувають інгредієнти для суші та ролів.

Залишіть коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *