Суші – це популярна японська страва, які люблять і цінують не тільки в азіатських країнах, а й у Європі. Вони готуються із традиційних інгредієнтів, за основу береться рис, риба, овочі та інші складові. Дивовижні японські страви можуть бути як холодна закуска або гарячий повноцінний обід, залежно від вибраного виду.

Але при виборі суші та ролів виникає питання: “Які напої до суші підходять найкраще?”. Щоб полегшити ваш вибір, ми поділимося з вами ідеальними варіантами алкогольних і безалкогольних напоїв, а доставка суші в Харкові вам з радістю привезе вам їх разом із їжею.

Алкогольні напої до суші

алкогольні напої до суші

Алкогольні напої є смачними рідинами з наявністю етилового спирту приблизно до 40%. До них відноситься вино, пиво, горілка, шампанське та низка інших найменувань. Підбираючи їх до тих чи інших страв, потрібно підходити до питання ретельно, щоб не перебивався смак, а відтіняв і доповнював. Чим запивати суші та роли, існує безліч варіантів, спиртний напій може бути більш-менш міцний, все залежить від ваших уподобань.

Далі розглянемо найпопулярніші алкогольні напої до ролів. Розберемо їх смакові особливості, і ви зможете собі визначитися з варіантом, який вам найближче.

Сакэ

саке до суші

Саке – це рисова горілка, але насправді якщо “розглянути в деталях”, то це не так. Цей напій більше можна віднести до категорії вин, оскільки його міцність не перевищує 20 градусів. Точніше фортеця становить 14-16 градусів. Японці традиційно п’ють його гарячим чи охолодженим, європейці завжди п’ють у холодному вигляді.

Готується саке із шліфованого рису та води. Деякі види може додаватися цукор або вода. Виготовляється способом бродіння дріжджів та мікроорганізмів кодзи.

Хорошої якості рисова вода не порушує і не перебиває смаку японських страв. Саке створює баланс між усіма інгредієнтами в ролах та суші та вважається відмінним компаньйоном. Традиційно подається у токкурі.

Пиво

пиво та суші

На заміну саке можна вибрати поєднання суші та пиво. Воно не обов’язково має бути японським (але це взагалі ідеальна комбінація). Можна вибирати доступні сорти.

Чому пиво підходить до суші? В їх основі морепродукти та риба, яка бездоганно поєднується з пінним напоєм.

Якщо не знаєте, яке пиво підходить до суші, безпрограшним варіантом буде світле. На відміну від темного, воно не дає гіркоти і не затьмарює смак ролі. Для створення дружньої обстановки баланс міцності та смаку оптимальний. Подавати його можна в келиху просто при основному прийомі їжі.

Вино

вино та суші

Вино до суші – гармонійне, ароматне поєднання з ідеальним вмістом алкоголю. Воно підкреслює та відтіняє роли з різними начинками та розкривається цікавими нотами.

Яке вино підходить до суходолу? Найкраще вибирати легені із фруктовими відтінками. Ділимося з вами основними видами, які підходять та які вибирають:

  • біле вино до суші. Характеризуються тонким та ніжним ароматом. Поєднується з різними інгредієнтами, що робить його придатним під японські страви. Єдине, що слід враховувати біле вино, не повинно вживатися з сильно копченими, жирними або гострими компонентами.
  • сливове вино до суші. Його ще називають японським. Має приємний кисло-солодкий смак і аромат, має корисні властивості. Вміст алкоголю до 15%. У зимовий період з нього готують глінтвейн, у теплу пору року може виступати доповненням або аперитивом до японських страв.
  • червоне вино до суші. Вважається спірним поєднанням, оскільки в ньому міститься багато танінів, що надає специфічного металевого присмаку. Але деякі сорти, як Каберне та Совіньйон, таки підходять до суші, в яких є сир “Філадельфія” або лосось.

Ну і на додаток до перерахованого вище рожеве вино. Воно приємне та універсальне під японські страви.

Безалкогольні напої до суші

Безалкогольний напій до суходолу – оптимальний варіант для тих, хто не вживає алкоголь. Освіжають, тонізують, нешкідливі для здоров’я та дозволяють повноцінно насолодитися прийомом японських страв. Найчастіше мають нейтральні чи цитрусові відтінки. Серед таких варіантів – чай або сік. Розглянемо їх особливості.

Чай

чай та суші

Зелений чай до суші – це класика у японських традиціях. Добре тонізуватиме і надаватиме сил на весь день. Тут лише важливо вибрати правильний сорт у листочках, чай у пакетиках не підійде.

Важливу роль відіграє технологія заварювання чаю. Для цього:

  • Використовується не крутий окріп. Температура 75-80 градусів.
  • Посуд для чаю повинен бути фарфоровим або керамічним, бажано заздалегідь прогрітим.
  • Час настоювання до 5 хвилин. Цього достатньо, щоб аромат та всі корисні властивості зберігалися у напої. Приймає легкий жовтуватий відтінок із зеленим відливом, а аромат нагадує смажений рис.

Зелений чай до ролів можна подавати теплим або охолодженим, залежно від смакових уподобань та сезонності. Особливо актуальний під час вечері, оскільки має тонізуючі та антиоксидантні властивості.

Ще одним альтернативним варіантом буде чорний чай до суші та ролів, але пити його необхідно без цукру, то вийде перенасичення смаку.

Соки

сік та суші

Свіжий сік – відмінний додаток до суші. Можна вибирати цитрусові або фруктові. То який сік пити із суші? Серед найбільш підходящих:

  • Грейпфрутовий чи апельсиновий. Сприяють зниженню рівня холестерину в організмі, покращують працездатність серця. Розкривають смак страви та готують рецептори між різними видами ролів.
  • Томатний. Вважається натуральним антиоксидантом, нормалізує роботу бруньок. Томатний сік із сіллю посилює смак японських страв.
  • Огірково-селери. Корисний та освіжаючий, на любителя. Актуальний у літній сезон у холодному вигляді.

Але якщо ви любите більш солодкі варіанти, як мультифруктові, персикові або яблучні, вони також підходять. Перелік можна доповнити мінеральною водою чи безалкогольним пивом.

Напої, що не підходять до суші

Ми з вами розібрали відповідні алкогольні та безалкогольні напої. Справа залишається за малим, розглянути, те, з чим категорично не рекомендується їсти роли та суші.

Отже, не вибираємо солодкі газовані напої, шийки. Вони нудотні, і ви зіпсуєте ними смак японських страв. Вже точно не підійдуть молочні та кисломолочні напої! Можна навіть сказати, це табу. Риба та молочка в організмі не дружать між собою. І серед основних моментів не прийнято подавати суші з такими напоями, як горілка, коньяк і віскі. Процес алкоголю високий, і він повністю затьмарить японські страви.

Робіть грамотний вибір напоїв, щоб суші та роли були з ними гармонійними, а ви залишалися задоволені їх поєднаннями!

Залишіть коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *